„Oktatási-nevelési környezet megújítása a Kisfaludy Károly ÁMK Tét városi intézményegységeiben”

„Oktatási-nevelési környezet megújítása a Kisfaludy Károly ÁMK Tét városi intézményegységeiben”

NYDOP-5.3.1/A-10-2010-0016

A nevelési - oktatási helyszínek minőségi és hatékony átszervezése a városban évtizedek óta sürgető és égető probléma volt. Az első tervek nemzetközi szervezésben, a Projekt Előkészítő Alap keretében 2002-ben láttak napvilágot. Több sikertelen pályázatot követően Tét Város Önkormányzata 2010-ben, mint a Téti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás gesztorönkormányzata nyújtotta be cégünk szakértők segítségével újra azt a pályázatot, mely a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretein belül 285.608.250 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt átfogó célja volt az érintett települések diákjai számára a XXI. századi, minőségi oktatás körülményeinek megteremtése. A projekt megvalósítása által a helyi oktatási intézmény a versenyképes tudás, a minőségi oktatás bázisává vált. Az épületbővítéssel korszerűen és racionálisan kialakított közoktatási környezet jelentősen hozzájárul az intézményt ma is jellemző magas színvonalú pedagógiai, módszertani munka fenntartáshoz, fejlesztéséhez. A közel 300 fő felsős és 170 fő alsós diák méltó körülmények között folytathatta tanulmányait.

A fejlesztések keretében Téten a meglevő iskolaépülethez új szárny épült, melyben kilenc tanterem, több kisebb foglalkoztató, tágas aula kapott helyet. Ide költözhetett át az alsó tagozat, mely korábban a település központjában lévő, leromlott állagú korábbi járásbíróság épületében működött. A szintén itt működő főzőkonyha megszűnt és szerepét átvette a helyi óvoda 500 adagossá bővült, korszerűsített, modern konyhai berendezésekkel felszerelt konyhája. A fejlesztés keretében megújult továbbá az óvoda épületének a tetőhéjazata és homlokzati hőszigetelése, valamint az óvodakonyhához csatlakozó új épületrészben egy étkező is kialakításra került.

Az iskola tanulói és az óvodások 2014 szeptemberétől teljesen megújult körülmények között folytathatják tanulmányaikat, szerezhetnek újabb ismereteket. Az akadálymentes és egészséges épületekben minden gyermeknek lehetősége adódik, hogy egyenlő esélyek között, méltó tanulási környezetben fedezze fel és fejlessze képességeit, tudását, hogy harmonikus, rendezett alapokon fejlődjön értékes, kreatív, művelt és bölcs felnőtté.

Elérhetőségeink
Központi elérhetőségeink

9027 Győr, Gesztenyefa u. 4.

Telefon: 96/314-222

Fax: 96/314-222

e-mail: hhp@hhp.co.hu